Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jizdan, după percheziții: Voi oferi toate informațiile necesare

© Sputnik / Miroslav Rotari Александр Жиздан
 Александр Жиздан - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Abonare
Fostul ministru al Afacerilor Interne a venit cu o reacție după perchezițiile procurorilor PCCOCS la domiciliul acestuia.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, va oferi toate informațiile necesare celor care investighează cazul în care este vizat fostul demnitar. Despre aceasta a anunțat Alexandru Jizdan pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
„Voi fi receptiv și de acum înainte, oferind celor care investighează acest caz toate informațiile necesare, încât să ajungem la o finalitate generată de acțiuni legale și transparente în acest proces”, a scris Jizdan.
Reacția sa vine după ce în această dimineață, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale cu sprijinul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la domiciliul fostului ministru.
Jizdan a scris în postarea sa că percheziții au fost efectuate la domiciliul familiei sale, acasă la mama sa și în alte câteva locații.
„Aceste acțiuni au loc în baza unui dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte, fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani”, a mai scris fostul deputat PD și fost ministru de Interne.
Jizdan a mai precizat că îperioada activității sale profesionale, în mandatul de ministru și de deputat, a acționat conform legii Republicii Moldova, iar după plecarea din aceste funcții nu a avut temei și necesitate să plece din țară sau să se ascundă.
Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Politică
Percheziții la domiciliul fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan - detalii
Fluxul de știri
0