Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fără planuri agresive: Tiraspolul a adoptat o declarație privind situația din regiune

© Sputnik / Irina LeahovaTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Abonare
Parlamentul local din Transnistria s-a adresat comunității internaționale pe subiectul situației din regiune.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Transnistria este o regiune totalmente pașnică, care aderă la principiile neutralității și soluționării tuturor conflictelor la masa negocierilor. Acest lucru se arată în declarația Consiliului Suprem al Transnistriei privind situația din regiune, adoptată în ședința de miercuri.
„Nu am pus niciodată la cale niciun plan agresiv împotriva țărilor vecine sau a altor membri ai comunității internaționale. În toată istoria existenței sale, Transnistria nu a oferit niciun motiv ca cineva să se îndoiască de intențiile noastre de bună vecinătate, de deschiderea către o cooperare constructivă și respectuoasă reciproc”, au subliniat deputații transnistreni.
Potrivit Tiraspolului, orice declarații „ale oficialilor ucraineni cu privire la posibilitatea oricăror acțiuni agresive atât din partea Transnistriei, cât și din partea trupelor ruse staționate pe teritoriul său” sunt nefondate.
„Consiliul Suprem, la fel ca întregul popor multinațional transnistrean, face apel către conducerea statelor vecine... să prevină escaladarea tensiunii în spațiul regional comun”, se arată în declarația Consiliul Suprem.
Deputații Consiliului Suprem au votat în unanimitate pentru adoptarea declarației. La ședința plenară a participat șeful regiunii Vadim Krasnoselski.
"Mă bucur că această declarație a fost adoptată. Este oportună. Vă susțin în decizia Dvs. Sunt convins că întregul popor multinațional transnistrean gândește la fel, se gândește la pace și nu se gândește la război. Asta este important”, a spus Krasnoselski.
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Internațional
Iohannis, despre militarii străini care ajung în România
Fluxul de știri
0