Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iohannis, despre militarii străini care ajung în România

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele României a declarat miercuri, 29 iunie 2022, că, în cadrul Summit-ului NATO va fi luată decizia de întărire a flancului estic. De asemenea, Iohannis a spus că vor fi suplimentate trupele de soldați străini în România.
BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik. Numărul soldaților străini în România va fi suplimentat, spune președintele României, Klaus Iohannis.
”Noi avem un număr important de militari aliați, deja, în România și ne așteptăm ca în lunile următoare să crească numărul acestora. În continuare, dacă se hotărăște că ele vor fi completate sau întărire, iar atunci cu siguranță că vom avea mult mai mulți militari”, spune Iohannis.
Președintele României a explicat că aceste schimbări nu se fac de pe o zi pe alta. Ele se produc în luni de zile sau chiar în ani.
Iohannis a explicat că pentru România nu este important să avem mâine 1000 de militari în plus, ci că important este ”să avem decizia, să ne pregătim temeinic”.
”Sunt convins că aceste mișcări vor fi de succes atât pentru România, cât și pentru flancul estic.”, a spus Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.
Fluxul de știri
0