Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor: vom scoate mulțimile în stradă dacă guvernarea va susține sancțiunile contra Rusiei

© Sputnik / Мирослав РотарьIlan Șor
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Abonare
Președintele Partidului ȘOR, „Ilan Șor, avertizează autoritățile moldovene că dacă acestea vor adera la sancțiunile contra Rusiei, atunci el va chema oamenii în stradă să protesteze
CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Președintele Partidului ȘOR, Ilan Shor, avertizează autoritățile că va chema oamenii în stradă să protesteze, în cazul în care guvernarea Republicii Moldova va susține sancțiunile împotriva Rusiei.
Într-un comunicat publicat pe site-ul formațiunii mai este menționat că, în opinia lui Șor, dacă autoritățile vor lua o astfel de decizie, cetățenii moldoveni se vor confrunta cu foame, frig și sărăcie.

„Îndeplinind ordinile posesorilor lor occidentali, ai stăpânilor lor, autoritățile moldovene expun poporul și locuitorii țării la mari pericole. Vreau să spun următoarele – să nu dea Domnul, dacă acești nemernici vor vota pentru sancțiuni, îmi rezerv dreptul să chem oamenii să iasă în stradă. O să fac asta în numele cetățenilor țării mele, în numele intereselor cetățenilor țării mele” - este un citat dintr-o declarație a lui Ilan Șor, reprodus de serviciul de presă al partidului care îi poartă numele.

Mai mult, el este de părere că a „recurge la sancțiuni împotriva Rusiei e ca și cum ți-ai trage singur un glonț în picior, după care să strigi că ești sărac din cauza agresiunii ruse.

„Politica nu se construiește pe executarea indicațiilor stăpânilor voștri. Politica se construiește pe interesele propriilor cetățeni, pe care voi sunteți obligați să-i apărați” – este mesajul lui Șor adresat guvernării de la Chișinău.

Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Politică
Procuratura Generală cere ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber
Fluxul de știri
0