Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Generală cere ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber

Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Procuratura Generală cere ridicarea imunității deputaților ȘOR Marina Tauber și Ilan Șor.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Procurorul general interimar Dumitru Robu a venit astăzi la ședința Parlamentului. Totodată, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că din partea Procuraturii Generale au venit patru cereri de ridicare a imunității, reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată penală deputaților Partidului politic ”Șor” Ilan Șor și Marina Tauber.
Ilan Șor și Marina Tauber sunt bănuiți de spălare de bani și escrocherie. Cererile au fost transmise Comisiei Juridice, numiri și imunități care va examina cele patru cereri și va prezenta plenului Parlamentului rapoartele pe marginea acestora.
Ulterior, Tauber a venit cu o reacție precizând că „nu se teme”, iar acest lucru este făcut pentru „a i se închide gura ei și lui Ilan Șor”

„E clar că se scumpește benzina și voi nu puteți să faceți nimic, iar pentru că liderul Ilan Șor și eu ca vicepreședintă a formațiunii suntem vocali doriți să ne închideți gura. Eu desigur nu mă tem de nimic. Anterior am mai trecut printr-o ridicare de imunitate, iar ulterior, peste un an procurorul a venit și și-a cerut scuze pentru că a fost în context politic. Trăiesc cinstit și nu mă tem de nimic. Domnul Robu, dacă îl mai putem numi domn este utilizat de voi ca o bâtă. El este un zero și un râs”, a declarat Tauber.

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Politică
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor solicita demiterea guvernatorului BNM
Fluxul de știri
0