Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu: Chișinăului nu i se cer sancțiuni împotriva Rusiei

Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că Republica Moldova nu este obligată să susțină sancțiunile împotriva Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Comisia Europeană nu cere de la Chișinău sancțiuni împotriva Rusiei pentru a adera la Uniunea Europeană. O precizare în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni de la ProTV.
Popescu a precizat că astfel de obligații nu sunt incluse în lista de recomandări pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
„Politica noastră externă, politica noastră față de sancțiuni este un subiect pe care l-am discutat, coordonat și agreat de foarte mult timp cu partenerii noștri”, a declarat Popescu.
Precizarea vicepremierului Nicu Popescu vine chiar dacă anterior președintele Parlamentului Republicii Moldova a subliniat că statutul de țară candidat la Uniunea Europeană obligă Republica Moldova să susțină sancțiuni împotriva Rusiei.
Amintim, pe 23 iunie 2022, Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022, în aceeași zi cu Georgia și trei zile mai târziu după Ucraina, care a depus cererea de aderare pe 28 februarie.
Drapelul RM și al UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană
Fluxul de știri
0