Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană

© Sputnik / OsmatescoDrapelul RM și al UE
Drapelul RM și al UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.
„Consiliul European tocmai a decis statutul de candidat UE pentru Ucraina și Moldova. Un moment istoric. Astăzi, se marchează un pas crucial pe drumul vostru către UE. Felicitări, Volodimir Zelenski și Maia Sandu, și oamenii din Ucraina șI republica Moldova. Viitorul nostru este împreună”, a declarat Charles Michel.
Cu puțin timp înainte de votul Consiliului, Parlamentul European a votat rezoluția prin care se cere acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană
Tot astăzi, Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-a exprimat încrederea că summitul șefilor de state și guverne din Uniunea Europeană va acorda statutul de țară candidat pentru aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.
Amintim că Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022, în aceeași zi cu Georgia și trei zile mai târziu după Ucraina, care a depus cererea de aderare pe 28 februarie.
Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Parlamentul European a cerut acordarea statutului de țară candidat Moldovei și Ucrainei
Fluxul de știri
0