Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Deputat rus, către ucraineni: dați-vă seama de efectele livrărilor de arme din Occident

© SputnikGeniști ruși, Ucraina, imagine din arhivă
Geniști ruși, Ucraina, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Abonare
Deputatul rus, Dmitri Sablin, îi îndeamnă pe ucraineni să-și dea seama de cea ce reprezintă, de fapt livrările de armament occidental.
CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Ar fi cazul ca ucrainenii să se întrebe ce stă, de fapt, în spatele ajutorului din partea Occidentului, a declarat deputatul rus, Dmitri Sablin într-un comentariu ce se referă la o posibilă livrare de sisteme antirachetă cu rază lungă de acțiune din partea Washingtonului.
„Este vorba despre o veșnică valoare americană – să se omoare ei între ei într-un număr cât mai mare, iar noi vor încasa profit. În toate țările distruse sub controlul SUA aceștia toarnă gaz pe foc de îndată ce apar semnale că ar putea înceta conflictul”, a declarat Sablin.
În opinia lui, conducătorii Ucrainei au dat țara la mezat, „au transformat-o în câmp de bătălie între Occident și Rusia și sunt gata, la fel ca și stăpânii lor occidentali, să lupte până la ultimul ucrainean. Iar ucrainenii ar trebui să se gândească – ce stă în spatele ajutorului din Occident, ce se va alege în final din țara lor”.
Surse din administrația americană, citate de presa din SUA, au declarat că Ucraina ar putea să primească din partea Washingtonului sisteme de apărare antirachetă cu rază lungă și medie de acțiune.
Fluxul de știri
0