Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a nu va boicota summit-ul G20, la care ar putea să participe Vladimir Putin

© POOL / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin, imagine din arhivă
Vladimir Putin, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O decizie aparent paradoxală – UE nu va boicota summit-ul G20 din noiembrie, la care ar putea să participe Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat pe pagina sa de Telegram că UE nu va boicota summit-ul G20 din noiembrie, chiar dacă la eveniment va participa liderul rus Vladimir Putin, întru cât, susține ea, „asta poate afecta activitatea G20”.
Vicepremierul rus Konstantin Kosacev a explicat această decizie a UE prin dorința liderilor țărilor care practică față de Rusia politica sancțiunilor de a nu rămâne în minoritate în G20.
Kosaceov vede în anunțul lui von der Leyen atât un semnal plauzibil al „revenirii bunului simț”, dar și o manifestare evidentă a pragmatismului.
„...Cel mai probabil este vorba despre o încercare de a drege busuiocul în politică. Dacă boicotul i-ar dăuna cuiva, păi aceștia ar fi NATO și UE, care ar rămâne cu demersul lor într-o minoritate evidentă”, a menționat Kosaceov.
El a precizat că în G20 doar cinci, maximum șapte țări practică sancțiunile antirusești, adică de la o pătrime până la o treime.
„S-ar risipi iluzia consensului global contra Rusiei, pe care occidentalii sunt în stare să o etaleze doar printre ai lor. S-ar face de râs în fața întregii lumi”, a mai precizat vicepremierul rus.
Financial Times на прилавке в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Analize și opinii
Financial Times: Occidentul a eșuat în încercarea de a izola Rusia
Fluxul de știri
0