Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Financial Times: Occidentul a eșuat în încercarea de a izola Rusia

© AP Photo / Frank Augstein Financial Times на прилавке в Лондоне
Financial Times на прилавке в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un editorial Financial Times, semnat de editorialistul Edward Luce, vorbește despre eșecul Occidentului de a ”carantina” Rusia, în ciuda valului fără precedent de sancțiuni impuse.
BUCUREȘTI, 26 iun -Sputnik. În opinia editorialistului britanic, Occidentul a eșuat în războiul său economic, menit să izoleze Rusia. Motivul principal, crede acesta, este acela că Occidentul a fost incapabil să țină cont de interesele comunității mondiale.
„Nu putem da vina pe țări precum India și Brazilia că ele cumpără petrol rusesc cu reducere. De asemenea, nu ar trebui să fim surprinși că există o mulțime de cei care sunt dispuși să cumpere cereale rusești”, explică Luce, atrăgând atenția asupra refuzului Occidentului de a vedea realitatea în ansamblul său.
Analistul a menționat că metodele prin care conducătorii occidentali încearcă să ducă o politică de izolare a Rusiei sunt ineficiente. „Dacă vrem ca alte țări să ne urmeze împotriva Rusiei, trebuie să fim atenți la ceea ce vor ei”, spune Luce.
În fapt, Occidentul a reușit să se izoleze el de restul lumii, provocând prin războiul său economic contra Rusiei o criză economică globală pe care va fi obligat să o deconteze.
Fluxul de știri
0