Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Igor Dodon, după ce a fost pus sub învinuire într-un nou dosar

© Sputnik / Rodion ProcaЭкс-президент Молдовы Игорь Додон
Экс-президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat după ce a fost pus sub învinuire într-un nou dosar.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Imadiat după ce Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova a fost pus sub învinuire într-un nou dosar, Igor Dodon a reacționat. Acesta a postat pe canalul său de Telegram un video în care precizează că actuala guvernare încearcă să-l preseze astfel au decis să meargă pe un nou dosar.
„Au luat decizia să meargă și pe acest dosar pentru că nu le reușește nimic probabil pe cel cu câteva capete de acuzare, nu găsesc probe. Au decis să preseze și să meargă mai activ și pe acest dosar. Nu au nicio șansă și ei știu asta”, a declarat Dodon.
Trebuie precizat că Procuratura Generală a anunțat luni, 27 iunie, că învinuirea formulată în dosarul „Energocom” se referă la acțiunile lui Igor Dodon din perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului. Mai exact, Dodon este învinuit că, din poziția pe care o avea la acel moment a semnat avizul în baza căruia, în mai 2008 de către directorul general al SA „Energocom” a fost încheiat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova cu o companie străină în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 - iunie 2009. Asta în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu 29%.
Ca reacție la învinuirea adusă de PG, Igor Dodon este de părere că dacă el este învinuit de ce a fost acum 14, atunci „pe cazurile recente privind achiziționarea gazului natural, la un preț neclar de unde, achiziția energiei electrice cu contracte secrete, conducerea de vârf a țării și actualul ministru al economiei trebuie să fie puși sub învinuire în fiecare zi”.
Экс-президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Politică
Ultima oră: Igor Dodon, pus sub învinuire în dosarul ,,Energocom”
Fluxul de știri
0