Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu și Vladimir Zelenski au susținut o conferință de presă comună

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu și Vladimir Zelenski, imagine din arhivă
Maia Sandu și Vladimir Zelenski, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Abonare
Maia Sandu, s-a întâlnit luni după-amiază, la Kiev, cu Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, cei doi au susținut și o conferință de presă comună.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni după-amiază, la Kiev, cu Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și cu echipa acestuia. Despre aceasta informează inclusiv serviciul de presă al Președinției de la Chișinău.
Cei doi șefi de stat au susținut și o conferință de presă comună. Una dintre întrebările adresate de jurnaliști s-a referit la regiunea transnistreană a Republicii Moldova și la zvonurile că, chipurile, în raioanele din stânga Nistrului ar avea loc o recrutare în scopuri militare. Maia Sandu a declarat că autoritățile de la Chișinău monitorizează cu mare atenția situația și că nu dispun de astfel de informații.
„Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a spus Președinta Maia Sandu.
„De asemenea, în cadrul întrevederii cu Președintele Volodymyr Zelenskyy, cei doi lideri au agreat că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană”, mai notează serviciul de presă al Președinției moldovenești.
Vladimir Putin, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Internațional
UE a nu va boicota summit-ul G20, la care ar putea să participe Vladimir Putin
Fluxul de știri
0