Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Consumatorii cu datorii la gaz vor putea fi deconectați de la rețea

© Sputnik / Mihai CarausГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Abonare
Consumatorii casnici care nu vor achita facturile în termen vor putea fi debranșați de la rețea.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Din 1 august consumatorii finali care nu vor achita facturile pentru energia electrică, termică sau gaze naturale vor putea fi deconectați de la rețea. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din data de 24 iunie.
Astfel, potrivit punctului 40 al ultimei decizii, se abrogă la data de 31 iulie 2022 punctul 13 din dispoziția nr. 7 din 4 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale.
„Se interzice întreprinderilor prestatoare de servicii publice să sisteze, prin deconectarea locurilor de consum, furnizarea serviciilor și/sau să aplice penalități în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale, cu excepția situațiilor în care deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății”, este precizat în punctul 13 din dispoziția din 4 martie care se abrogă din 31 iulie.
Mai exact, din data de 1 august, consumatorii casnici care nu achită facturile în termen vor putea fi deconectați de la energia electrică, termică sau gaze naturale.
Într-o postare pe canalul său de Telegram, directorul Moldovagaz Vadim Ceban a scris că datoria totală pentru aprovizionarea cu gaze a consumatorilor casnici, persoanelor juridice și organizațiilor bugetare către SA „Moldovagaz” pentru perioada 01 ianuarie 2022 - 23 iunie 2022 este de circa 123 de milioane de lei, din care peste 105 milioane de lei este datoria consumatorilor casnici.
Recoltarea grâului  - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Politică
CSE ridică interdicția de export a grâului și a făinii de grâu
Fluxul de știri
0