Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacție a MAE român la declarațiile lui Dmitri Medvedev

© Photo : Ministerul Afacerilor ExterneBogdan Aurescu
Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe al României a reacționat fără să răspundă opiniilor exprimate pe contul său de Telegram, de către Dmitri Medvedev.
BUCUREȘTI, 26 iun - Sputnik. Într-un punct de vedere transmis presei, Ministerul român al Afacerilor Externe vorbește despre o așa-numită ”decizie istorică” a Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.
De asemenea, acuză afirmațiile lui Medvedev ca ținând de o așa-numită retorică falsă și de ”un mare grad de frustrare”, ignorând faptul că Federația Rusă a declarat oficial că opțiunile Moldovei și Ucrainei cu privire la aderarea la UE ca și opțiunea UE de a accepta aceste candidaturi sunt opțiuni suverane, pe care Rusia nu le consideră o amenințare.
În opinia MAE, ” decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.”
Comentariile vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei; Dmitri Medvedev, erau o reacție la declarațiile președintelui parlamentului de la Chișinău, Igor Grossu, liderul formațiunii politice de guvernământ din Republica Moldova, care consideră ca o obligație prevăzută de statutul de candidat, participarea Republicii Moldova la eventuale noi pachete de sancțiuni contra Federației Ruse, lucru care, atrage atenția Medvedev, poate avea consecințe dezastruoase din punct vedere economic și social pentru cetățenii Republicii Moldova.
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Moldova și Rusia
Consecințele susținerii sancțiunilor anti-ruse pentru Moldova - Medvedev
Fluxul de știri
0