Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Consecințele susținerii sancțiunilor anti-ruse pentru Moldova - Medvedev

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Abonare
Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei a vorbit despre consecințele pentru Moldova dacă se va alătura sancţiunilor împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Moldova, chiar și fără a adera la Uniunea Europeană, este gata să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, dar răspunsul de la Moscova nu va întârzia să apară. Acest lucru a fost declarat pe canalul Telegram de către șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.
În opinia sa, actualele autorități moldovenești „aleargă înaintea locomotivei, încercând să-și mulțumească noilor lor stăpâni” și să se alăture sancțiunilor anti-ruse.
"Ei bine, lasă-i să încerce. Atunci pot fi 100% siguri că nu vor primi de la noi nu doar energie „scumplă" și alte resurse, ci în general nimic. Lasă-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE", a scris Medvedev.
Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grossu, a spus că Moldova, după ce a primit statutul de candidat la aderarea la UE, va fi obligată să susțină un nou pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Politică
Ce spune președintele Parlamentului despre acordarea statutului de țară candidat la UE
Fluxul de știri
0