Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Roskosmos va trimite guvernului rus o nouă versiune a programului spațial

© Фотохост Конгресса молодых учёных / Accesați arhiva multimediaSimbolul Roskosmos
Simbolul Roskosmos - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Abonare
Roskosmos va trimite guvernului rus o nouă versiune a programului spațial, care nu este doar varianta îmbunătățită a celei vechi, ci prevede noi elemente de dezvoltare a domeniului.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Roskosmos va trimite guvernului rus nu doar actualul Program Spațial Federal revizuit, ci și unul prospectiv modificat, care va începe să funcționeze în 2026, a declarat sâmbătă Dmitri Rogozin, directorul general al corporației de stat Roscosmos.
„Programul spațial federal funcționează din 2016 până în 2025. Acum suntem în anul 2022, deja suntem la jumătate de an. În orice caz, pregătim nu atât un program actual revizuit, cât să punem noi accente în proiect, care va fi deja adoptat de guvern și va determina activitatea corporației de stat Roscosmos pentru perioada din 2026”, a spus Rogozin într-o emisiune la TV „Rusia 24”.
El a menționat că noul program se va concentra pe „cel puțin dublarea constelației orbitale”, precum și pe crearea de nave spațiale pe baza componentelor electronice rusești.
„În condițiile sancțiunilor, este imposibil să luăm decizii care țin de dependența noastră de oricine, chiar și de parteneri”, a adăugat Rogozin.
Potrivit acestuia, în condițiile actuale, corporația de stat are fiecare rublă în cont, prin urmare, se discută despre crearea acelor nave spațiale care au fost prevăzute inițial în programul spațial federal în cadrul programului Sphere. Acest lucru este necesar pentru a le construi folosind aceeași tehnologie.
Anterior, serviciul de presă a declarat pentru RIA Novosti că Roskosmos va trimite în curând guvernului un proiect revizuit al Programului Spațial Federal, în care finanțarea constelației de sateliți rusești va fi o prioritate.
Moldova va trimite în cosmos propriul nanosatelit  - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2021
Video
Moldova va trimite în cosmos un nanosatelit creat de studenți și profesori de la UTM
Fluxul de știri
0