Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Sandu nu deține informații că Rusia intenționează să atace Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a fost întrebată la un post local de televiziune dacă există riscul ca Moldova să ajungă în situația Ucrainei.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Șeful statului a răspuns că nu deține informații care ar confirma că există asemenea riscuri.
“Nu avem informații că ar exista asemenea riscuri (ca Republica Moldova să se pomenească în situația Ucrainei – n.n.), nu avem informații că Federația Rusă ar intenționa să atace Republica Moldova. Deci, informațiile pe care le deținem astăzi într-un fel ne oferă un anumit grade de siguranță. Dar nu puytem să ști ce se va întâmpla peste jumătate de an, ce se va întâmpla peste nouă – douăsprezece luni pentru că războiul este un lucru imprevizibil, este un lucru oribil și atât timp cât acest război continuă, atâta timp riscurile, inclusivi pentru Republica Moldova, sunt mari”, a declarat Maia Sandu.
Заседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Politică
Consiliul Federației Ruse a numit decizia UE privind Ucraina și Moldova pur politică
Fluxul de știri
0