Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Federației Ruse a numit decizia UE privind Ucraina și Moldova pur politică

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaЗаседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям
Заседание президиума Совета при президенте РФ по межнациональным отношениям - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Abonare
Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse a calificat decizia UE cu privire la Ucraina și Moldova „pur politică”.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Decizia țărilor Uniunii Europene de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țară candidat pentru aderarea la uniune este „pur politică”. Această declarație a fost făcută de vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosacev.
„Decizia este pur politică, nu organizatorică. Statutul nu impune nicio obligație Uniunii Europene, nici în ceea ce privește ritmul de apropiere, nici condițiile - nimeni nu anulează criteriile de la Copenhaga. O declarație pur politică", a scris Kosacev pe canalul său de Telegram.
Mai mult, el a numit decizia luată de Uniunea Europeană umilitoare, întrucât nici Ucraina, nici Republica Moldova nu îndeplinesc criteriile de aderare la Uniunea Europeană.
"Lipsește absolut economia de piață. Corupție totală. Suprimarea opoziției politice până la urmărirea penală. Nerespectarea totală a drepturilor cetățenilor de altă naționalitate, limbă și cultură spirituală. Și, ca urmare, s-a pierdut integritatea teritorială", a mai scris Kosacev.
În opinia sa, această decizie a UE este lipsită de sens și nu va avea consecințe practice. Prin aceasta, Kievului și Chișinăului li s-a dat un semnal fals că este permis să se comporte așa „cum se comportă ei în politică și cu oamenii... atâta timp cât se menține loialitatea față de înalți camarazi europeni.
Amintim, pe 23 iunie 2022, Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022, în aceeași zi cu Georgia și trei zile mai târziu după Ucraina, care a depus cererea de aderare pe 28 februarie.
flag - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Rusia
Kremlinul speră că statutul de țară candidat nu va înrăutăți relațiile dintre Rusia și UE
Fluxul de știri
0