Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Importurile de petrol rusesc de către India explodează

© AFP 2024 / PUNIT PARANJPEIndian Oil
Indian Oil - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Abonare
Vânzările de petrol rusesc către India au crescut de cel puțin cincizeci de ori în ultimele trei luni, iar acum constituie 10% din totalul importurilor ţării, potrivit unui înalt oficial guvernamental citat de Economic Times.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. „Acum este printre primii 10 furnizori”, a declarat joi înaltul oficial guvernamental indian, citat de ziarul indian Economic Times.
Sancțiunile occidentale împotriva Moscovei au creat oportunitatea pentru rafinăriile indiene de a crește achizițiile de petrol rusesc la prețuri reduse, în timp ce unii clienți europeni au întrerupt achiziţiile de ţiţei brut din Rusia.
Înainte de conflictul din Ucraina, petrolul rusesc reprezenta doar 0,2% din totalul petrolului importat de India. Se relatează că rafinăriile din ţară au achiziționat aproximativ 25 de milioane de barili de petrol rusesc doar în luna mai, potrivit RT. La această etapă, Rusia a depășit Arabia Saudită, devenind al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei, după Irak.
India, al treilea cel mai mare consumator de petrol din lume, a fost criticată de Occident pentru achizițiile continue de petrol rusesc. Însă New Delhi a respins criticile, explicând că aceste importuri constituie doar o fracțiune din nevoile generale ale țării.
În luna mai, Ministerul Energiei din India a declarat că „achizițiile de energie din Rusia rămân minuscule în comparație cu consumul total al Indiei.”
Guvernul indian a îndemnat la o soluţie diplomatică a conflictului din Ucraina, dar nu a introdus nicio sancțiune împotriva Rusiei și s-a abținut de la votul în Adunarea Generală a ONU, în martie, care a condamnat operațiunea militară a Moscovei.
Microsoft - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Internațional
Raport Microsoft: Cenzura în SUA a presei ruseşti a eșuat
Fluxul de știri
0