Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune președintele Parlamentului despre acordarea statutului de țară candidat la UE

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Abonare
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statut de țară candidat la Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană înseamnă apropierea de un spațiu al păcii, mai multă siguranță. O declarație în acest sens a fost făcută de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei ediții speciale de la Moldova 1, în contextul în care Consiliul European a decis statutul de candidat UE pentru Ucraina și Moldova.
„Nu cu drepturi depline, dar deja suntem parte a unei comuniuni de state care are un atașament, un angajament și o atenție sporită față de Republica Moldova, față de Ucraina și față de Georgia”, a precizat Igor Grosu.
Potrivit lui Grosu, Republica Moldova a demonstrat nu doar prin declarații, dar și prin fapte că merită statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Iar apropierea de această comuniune înseamnă integrare economică, comerț și sprijin financiar.
„E mult mai important să poți face comerț cu țările Uniunii Europene. Să câștigăm noi banul, prin a produce ceva competitiv, prin a vinde. Acesta este un cu totul alt nivel de integrare economică în spațiul european”, a mai spus președintele Parlamentului.
Amintim, pe 23 iunie 2022, Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022, în aceeași zi cu Georgia și trei zile mai târziu după Ucraina, care a depus cererea de aderare pe 28 februarie.
drapel - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Primele mesaje ale conducerii, după ce Moldova a primit statutul de țară candidat la UE
Fluxul de știri
0