Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina întrerupe redeschiderea a două puncte de tranzit vamal cu România

© Sputnik / Valery Morev / Accesați arhiva multimediaShebekino customs checkpoint on Russian-Ukrainian border. File photo
Shebekino customs checkpoint on Russian-Ukrainian border. File photo - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Abonare
Construcția părții ucrainene a punctelor de control vamal de la Krasnoilsk-Vicovul de Sus și Diakivți-Racovăţ a fost oprită. Motivul: lipsa de fonduri.
BUCUREȘTI, 24 iun - Sputnik. Punctele vamale Diakivţi-Racovăţ și Krasnoilsk-Vicovul de Sus, închise în urmă cu 12 ani urmau a fi redeschise în contextul crizei regionale, pentru a facilita circulația de persoane și marfă.
Acordul cu autoritățile românești a fost semnat în cursul lunii martie a anului 2022, iar pe 29 aprilie, guvernul de la Kiev a aprobat acordul, urmând ca cele două puncte vamale să fie redeschise în cursul acestui an.
Partea românească a finalizat reconstrucția infrastructurii sale în proporție de 90% la punctul vamal Vicovul de Jos-Krasnoilsk, iar la punctul vamal Diakivţi-Racovăţ, partea românească a finalizat lucrările în proporție de 60%. Ambele puncte vamale sunt puncte feroviare.
Autoritățile ucrainene au oprit însă lucrările din lipsă de fonduri. Pentru finalizarea lucrărilor ar fi necesare 113 milioane de grivne (aproximativ 3,6 milioane de euro), spune flux24.ro.
Macron - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Internațional
Macron despre candidaturile Ucrainei și Moldovei la UE: simple ”declarații politice”
Fluxul de știri
0