Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Suntem o țară vulnerabilă care va fi în siguranță în familia Uniunii Europene

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Abonare
Președintele Maia Sandu a comentat decizia Consiliului Europei de a acorda Republicii Moldova statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Statutul de țară candidat la Uniunea Europeană ne oferă o direcție clară de dezvoltare, sprijin și mai important, speranță. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Maia Sandu, în contextul în care Consiliul Europei a acordat Republicii Moldova statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.
„Acest eveniment nu schimbă peste noapte lucrurile din țara noastră. Dar ne oferă un sprijin mai mare din partea Uniunii Europene pe calea dificilă pe care mergem pentru a consolida pacea, a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor și a crea posibilități de dezvoltare celor întreprinzători”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit președintelui, statutul de țară candidat pentru aderarea la UE ne oferă posibilitatea de a primi sprijin din partea tuturor membrilor Uniunii și a primi susținerea instituțiilor europene. Maia Sandu mai spune că apartenența la Uniunea Europeană înseamnă integrarea cu piața europeană.
„Accesul la piața UE oferă companiilor din țara noastră oportunități de dezvoltare. Apropierea de UE înseamnă garantarea drepturilor și libertăților și o mai bună calitate a vieții aici, acasă. Această reușită este în primul rând a voastră, a cetățenilor”, a mai spus președintele.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Politică
Ce spune președintele Parlamentului despre acordarea statutului de țară candidat la UE
Fluxul de știri
0