Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Maiei Sandu la ultimele declarații ale ministrului rus de Externe

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Abonare
Maia Sandu a comentat ultimele declarații ale ministrului rus de Externe, potrivit căruia, în Moldova se încearcă să se „anuleze tot ce este rusesc”.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat declarația ministru rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit căruia, prin legea care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia, conducerea din Moldova încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”.
"Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului și a Președinției țării noastre. Această lege a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru și vom face în continuare pentru ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștrii să poată să analizeze lucrurile pornind de la informație obiectivă și nu de la propagande și surse false", a declarat Sandu.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru o televiziune din Belarus că conducerea Moldovei încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, ca și în Ucraina.
"Din păcate, acum în Moldova se încearcă să se întreprindă aceeași [ca și în Ucraina] abolirea a tot ce este rusesc. Președintele [Maia Sandu] a semnat o lege care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia în Moldova", a spus ministrul rus de Externe.
Declarația a fost făcută după ce miercuri a intrat în vigoare legea care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Moldova și Rusia
Lavrov: Moldova încearcă să anuleze tot ce este rusesc, ca în Ucraina
Fluxul de știri
0