Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Lavrov: Moldova încearcă să anuleze tot ce este rusesc, ca în Ucraina

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Abonare
Ministru rus de Externe a vorbit despre încercarea de a anula tot ce este rusesc în Republica Moldova, prin adoptarea unor legi referitoare la interzicerea știrilor din Rusia.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Conducerea Moldovei încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, așa cum o fac în Ucraina, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unui interviu acordat pentru o televiziune din Belarus.
"Din păcate, acum în Moldova se încearcă să se întreprindă aceeași [ca și în Ucraina] abolirea a tot ce este rusesc. Președintele [Maia Sandu] a semnat o lege care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia în Moldova", a spus ministrul rus de Externe.
Miercuri, în Moldova a intrat în vigoare legea care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia - document care a fost aprobat de Parlament și semnat de președintele Maia Sandu.
La sfârșitul lunii februarie, Parlamentul Republicii Moldova a introdus starea de urgență pe o perioadă de 60 de zile în legătură cu evenimentele din Ucraina. Ulterior, starea de urgență a fost prelungită până la sfârșitul lunii iulie. Pe parcursul acestei perioade, au fost impuse restricții la emisiunile de televiziune din Rusia. În plus, site-ul de știri „Sputnik Moldova” și o serie de alte resurse au fost blocate. Totodată, Procuratura Generală desfășură o anchetă pe numele unor persoane suspecte de relatarea incorectă a evenimentelor din Ucraina.
Ambasada Rusiei a numit această decizie neobiectivă și politizată. Pe fondul evenimentelor din Ucraina, autoritățile pro-europene din Republica Moldova au fost acuzate de o atitudine părtinitoare față de mass-media de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.
СМИ - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Legea care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia a intrat în vigoare
Fluxul de știri
0