Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul European a cerut acordarea statutului de țară candidat Moldovei și Ucrainei

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Parlamentul European a votat rezoluția prin care se cere acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la UE.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Parlamentul European a votat rezoluția prin care se cere acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, scrie RIA Novosti.
Liderii satelor UE, care s-au reunit astăzi la Bruxelles, au votat rezoluția cu 529 de voturi.
„Parlamentul European a cerut din nou la summitul UE din 23 și 24 iunie să acorde statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina ... Și, de asemenea, să continue lucrările pentru acordarea unui astfel de statut Georgiei”, se arată în textul rezoluției.
Decizia finală privind acordarea statutului de candidat țărilor va fi luată în cadrul Summitului de două zile al statelor membre UE de la Bruxelles.
Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-a exprimat astăzi încrederea că summitul șefilor de state și guverne din Uniunea Europeană va acorda statutul de țară candidat pentru aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.
Președinta Maia Sandu a discutat, la Bruxelles, cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Internațional
Michel, convins că summitul UE va acorda statutul de țară candidat Ucrainei și Moldovei
Fluxul de știri
0