Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Starea de urgență a fost prelungită până la sfârșitul lunii iulie

© Sputnik / Rodion ProcaParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Deputații au decis prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova la solicitarea Guvernului.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Starea de urgență a fost prelungită cu încă 45 de zile pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Deputații au votat pentru prelungirea stării de urgență până la sfârșitul lunii iulie la solicitarea Guvernului.
Premierul Natalia Gavrilița a venit în fața deputaților pentru a cere prelungirea stării de urgență. În discursul său, prim ministrul a precizat că extinderea starea de urgență cu încă o lună și jumătate este importantă pentru a dispune de posibilitatea de a intervenit prompt în cazul luării unor decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.
„Avem nevoie și în continuare de pârghii și instrumente ce pot permite luarea deciziilor rapide și eficiente care nu pot fi adoptate în condițiile cadrului normativ obișnuit”, a declarat Gavrilița de la tribuna parlamentului.
Premierul a precizat că aceste pârghii vizează și procedurile de alocare a mijloacelor financiare, de simplificare a procedurilor de control vamal, sincronizarea activității costurilor vamale în funcție de mărfuri și pasageri.
După mai multe întrebări și răspunsuri, deputații au decis. Astfel, cu votul a 59 de deputați din cei 77 prezenți în sala de ședințe, starea de urgență a fost prelungită cu încă 45 de zile pe întreg teritoriul Republicii Moldovei.
Declaratia Suveranitatii - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Ziua Suveranității Republicii Moldova: 32 de ani de la adoptarea Declarației
Fluxul de știri
0