Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova nu sărbătorește astăzi Ziua Suveranității

© Sputnik / Rodion ProcaMonumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Chișinău, 23 iunie 2022
Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Chișinău, 23 iunie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
De Ziua Suveranității Republicii Moldova, nici guvernarea, nici opoziția, nu au depus flori și nu au transmis mesaje.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. De ziua Suveranității Republicii Moldova, Grădina Publică Ștefan cel Mare, în preajma monumentului Domnitorului, este mai pustie ca niciodată. Până la ora publicării acestui articol, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei nu a fost depusă măcar o floare, iar mesajele oficialilor cu ocazia acestei zile întârzie să apară.
Nici pe site-ul Președinției, nici pe cel al Guvernului, nici chiar pe site-ul Parlamentului nu au fost publicate mesaje de Ziua Suveranității. Acestea lipsesc chiar și de pe paginile de pe rețelele sociale ale instituțiilor și chiar ale oficialilor. Așadar, nici guvernarea, nici chiar opoziția nu și-au amintit deocamdată de data de 23 iunie.
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a scris pe canalul său de Telegram că astăzi „este o sărbătoare care valorează mult și la care nu am ajuns ușor”.
„Noi trebuie să păstrăm unitatea statală și coeziunea ca popor. Și să nu ne lăsăm implicați în scenarii și lupte străine care pot pune în pericol independența, suveranitatea și identitatea noastră ca popor moldovenesc. Guvernările proaste vin și trec, dar Moldova va rămâne întotdeauna în stăpânirea poporului său”, a scris Dodon.
Deocamdată nu este clar dacă vor avea loc depuneri de flori sau alte acțiuni care să marcheze 32 de ani de Suveranitate.
Declaratia Suveranitatii - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Ziua Suveranității Republicii Moldova: 32 de ani de la adoptarea Declarației
Fluxul de știri
0