Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu: Acum 32 de ani a fost făcut primul pas spre independența țării

© Sputnik / Mihai CarausDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Ședința Parlamentului a început cu mesajul de felicitare a președintelui Legislativului cu ocazia Zilei Suveranității.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Președintele Parlamentului Igor Grosu a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Suveranității. În debutul ședinței Parlamentului, Grosu a precizat că acum 32 de ani a fost făcut primul pas spre independența țării și că își dorește ca următorul pas să fie integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
„Dragi cetățeni, dragi colegi, acum 32 de ani a fost semnată Declarația de Suveranitate, acesta fiind primul pas spre independența țării noastre. Vă felicit cu ocazia aceste zile istorice. Ne doresc nouă, tuturor, ca următorul mare proiect de țară să fie integrarea în Uniunea Europeană”, a declarat Igor Grosu.
Între timp, la monumentul lui Ștefan cela Mare și Sfânt au fost depuse primele flori cu ocazia celor 32 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate.
„La mulți ani, Republica Moldova și oamenii frumoși ai acestei țări. Păcat că pentru cei de la guvernare ideea suveranității este demodată. Probabil, din această cauză înalții demnitari de stat nu au găsit timp să depună nici un buchet de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, sau măcar sa transmită un mesaj public, pentru a celebra această sărbătoare”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.
Acum 32 de ani, pe 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat declarația de Suveranitate. Declarația de Suveranitate stipulează că suveranitatea RSS Moldova este unica și necesara condiție a existenței statalității Moldovei. Se afirmă supremația legilor RSS Moldova asupra celor unionale, se instituie cetățenia și se prevede dreptul suveran de a menține relații diplomatice cu toate țările lumii.
Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Chișinău, 23 iunie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Moldova nu sărbătorește astăzi Ziua Suveranității
Fluxul de știri
0