Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații, în ședință: Vor examina prelungirea stării de urgență

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință plenară. Vor examina și supune votului un șir de proiecte.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Deputații vor examina prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu încă 25 de zile, la propunerea Guvernului.
Potrivit raportului Comisiei pentru Situații Excepționale, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.
Tot în cadrul ședinței de joi a Parlamentului vor fi examinate un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi de Biroul permanent.
Biroul permanent a aprobat și ordinea de zi a ședinței plenare din 1 iulie. Astfel, săptămâna viitoare deputații vor supune dezbaterii un șir de proiecte de modificare a unor acte normative, precum și Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanțelor, inițiată de către deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.
Ședința plenară de mâine va începe la ora 10:00.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Politică
Sandu: Armata trebuie să fie dotată cu toate mijloacele ca să ne poată apăra
Fluxul de știri
0