Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Armata trebuie să fie dotată cu toate mijloacele ca să ne poată apăra

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova susține că Armata Națională trebuie să fie dotată corespunzător pentru a putea interveni în situații de conflict.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Armata trebuie să fie dotată cu toate mijloacele ca să ne poată apăra, în cazul unui conflict. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu pentru RFI.
Șeful statului susține că guvernarea trebuie să contribuie la acest obiectiv ca să asigure armata cel puțin cu lucrurile elementare de care are nevoie.

„Noi nu intenționăm să pornim război împotriva cuiva, dar suntem o țară cu neutralitatea în Constituție și asta înseamnă că noi singuri trebuie să ne purtăm de grijă”, a declarata președintele.

Trebuie precizat că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Chișinău, președintele Franței Emmanuel Macron a declarat că Republica Moldova urmează să primească 40 de milioane de euro pentru sporirea capacităților de apărare.
„Această sumă este pentru o perioadă mai îndelungată. Și în cadrul acestui sprijin, noi vom beneficia de ajutoare, echipamente non-letale, care se referă de exemplu la asistența medicală pentru armată, tot felul de alte lucruri”, a mai spus Maia Sandu.
Totodată, deși se discută tot mai mult de neutralitatea Republicii Moldova, Maia Sandu a precizat că trebuie să existe discuții și de „echipamente sau arme letale, dacă aceasta este o posibilitate, dacă poate fi obținută o astfel de asistență, și mai ales gratis”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Politică
Moldova nu discută despre aprovizionarea cu arme din Occident, anunță Sandu
Fluxul de știri
0