Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a numit decizia Comisiei Europene cu privire la Ucraina și Moldova o „fraudă”

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Maria Zaharova. Foto de arhivă
Abonare
Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe a numit apelul Comisiei Europene de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat la UE o „fraudă”.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Recomandarea Comisiei Europene de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat al Uniunii Europene demonstrează criza neoliberalismului. Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în emisiunea sa de la radio Sputnik.
„Aceasta este oportunism, aceasta este o legătură directă între economie și politică, împotriva cărora ei pledau întotdeauna. (...) Aceasta este însăși contradicția care a condus sistemul neoliberal într-o fundătură. Sistemul neoliberal se bazează pe o economie liberală, pe comerț liber, fără politică. Există, desigur, cadre legislative și premise ideologice. Dar inițial s-a spus despre libertatea economiei, comerțului etc. Astăzi, vedem că se formează mecanisme economice doar din motive politice. Acesta este un exemplu excelent al... crizei neoliberalismului, despre care noi, din păcate, vorbim des", a declarat Zaharova.
Potrivit diplomatului, astfel de decizii sunt distructive și provocatoare.
„Există un cuvânt minunat "fraudă", când multe decizii sunt luate de comunitatea occidentală, sunt niște pași prost gândiți, combinații de natură distructivă și provocatoare. Cred că asta este din această serie", a mai spus Maria Zaharova.
Comisia Europeană a emis un aviz pozitiv privind acordarea statutului de țări candidate la aderare Ucrainei și Republicii Moldova, care ar deschide calea unei aderări la finalul unui lung proces.
Insula Serpilor - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Editoriale
Forțele armate ale Ucrainei atacă din neputință platformele de foraj și Insula Serpilor
Fluxul de știri
0