Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a aprobat extinderea stării de urgență în Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausGuvern
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Guvernul a dat aviz pozitiv la solicitarea Comisiei pentru Situații Excepționale privind extinderea stării de urgență.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Guvernul a aprobat extinderea stării de urgență în Republica Moldova pentru încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. Propunerea în acest sens a fost aprobată urmare a examinării raportului privind necesitatea prelungirii stării de urgență, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.
Potrivit Raportului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.
În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.
Proiectul Hotărârii Guvernului va fi înaintat Parlamentului Republicii Moldova pentru examinare și aprobare.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Politică
Președintele Parlamentului: Starea de urgență va fi prelungită cu încă 45 de zile
Fluxul de știri
0