Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Parlamentului: Starea de urgență va fi prelungită cu încă 45 de zile

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Starea de urgență va fi prelungită. Informația a fost confirmată de președintele Parlamentului.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Starea de urgență în Republica Moldova va fi prelungită încă pentru 45 de zile. Informația a fost confirmată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.
„A fost solicitată prelungirea stării de urgență până sfârșitul lunii iulie. Vom urmări evoluția evenimentelor până la sfârșitul lunii iulie și vom lua o decizie”, a declarat Igor Grosu.
Potrivit președintelui Parlamentului, prelungirea stării de urgență este necesară pentru a oferi Executivului posibilitatea de a gestiona un nou val de refugiați. Grosu menționează că extinderea perioadei de urgență va oferi Guvernului pârghiile necesare pentru a lua decizii prompte, fără a fi necesară intervenția Parlamentului.
„Noi urmărim cu atenție ce se întâmplă în Ucraina. Analizăm foarte atent evoluțiile din Odessa, Nikolaev - regiunea cea mai apropiată de noi. Marea majoritate a refugiaților din această regiune a venit la noi sau a traversat Republica Moldova. Două milioane jumătate este populația Republicii Moldova, iar 2 milioane de oameni sunt în regiunea Odessa. Asta ca să ne imaginăm ce aflux de refugiați ar putea fi în situația în care lucrurile ar degenera. Starea de urgență oferă Guvernului mai multe posibilități de a interveni repede. De a nu căuta Parlamentul care e prin vacanță, ci de a interveni prompt, în limitele mandatului pe care-l are”, a spus Igor Grosu.
Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să ceară Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile din data de 24 iunie.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Politică
Starea de urgență va fi prelungită cu încă 45 de zile
Fluxul de știri
0