Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Patriarhia Ierusalimului ia apărarea patriarhului Kiril al Moscovei

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaPatriarhului Kiril al Moscovei
Patriarhului Kiril al Moscovei - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Patriarhia Ierusalimului reacționează la atacurile venite dinspre Occident la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse și a Întâistătătorului ei, patriarhul Kiril al Moscovei.
BUCUREȘTI, 22 iun - Sputnik. Atacurile la adresa patriarhului Kiril al Moscovei, însoțite de decizia Marea Britanii de a impune sancțiuni capului Bisericii Ortodoxe Ruse, nu au scăpat nesancționate de către lumea ortodoxă.
Arhiepiscopul Teodosie de Sevastia a declarat că atacurile la adresa patriarhului Kiril sunt provocări venite din partea ”unor forțe occidentale”.
De asemenea, înaltul ierarh al Bisericii din Ierusalim a atras atenția că ”provocările împotriva capului Bisericii Ortodoxe Ruse sunt percepute de noi ca acțiuni ostile din partea Occidentului împotriva întregii Biserici Ortodoxe”.
„Ne opunem categoric tuturor provocărilor desfășurate de unele forțe occidentale împotriva Patriarhului Kiril al Moscovei și al întregii Rusii. Nu putem privi în tăcere astfel de atacuri și le considerăm drept acțiuni ilegale și nepotrivite împotriva unei personalități religioase de un nivel atât de înalt, care este un adevărat simbol spiritual al Ortodoxiei moderne”, a mai declarat ierarhul preluat de către știripesurse.ro.
Города мира. Киев - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Rusia
Lichidarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene va provoca escaladarea crizei în Ucraina – BORu
Fluxul de știri
0