Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița: Ne aşteaptă o toamnă complicată

Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Natalia Gavriliţa a cerut ministerelor să grăbească elaborarea strategiilor de dezvoltare.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, a atenţionat ministerele să prioritizeze elaborarea strategiilor de dezvoltare asupra cărora au lucrat în ultima perioadă şi să le propună cât mai curând pentru consultări publice.
În mod special, Gavrilița s-a adresat Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, precum şi celui al Mediului.
„Vreau să văd strategia de securitate alimentară, precum şi un document care va asigura populaţia cu lemne de foc. Ne aşteaptă o toamnă complicată din cauza războiului din Ucraina, de aceea trebuie să ne asigurăm că cele mai importante sectoare sunt acoperite. Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale se va ocupa de reducerea vulnerabilităţii domeniului energetic, însă trebuie să fim asiguraţi şi în plan intern”, a spus Natalia Gavriliţa.
De asemenea, oficialul a atenţionat miniştrii că aşteaptă noi programe pentru modificarea bugetului în contextul creşterii preţurilor.
„Nu vom putea ajuta pe toţi, însă misiunea Guvernului este să fie alături de oamenii care se află în situaţiile cele mai critice şi au cea mai mare nevoie de ajutor”, a spus Gavrilița.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Politică
Președintele Parlamentului: Starea de urgență va fi prelungită cu încă 45 de zile
Fluxul de știri
0