Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Exerciții militare chineze în ”zona de apărare aeriană” a Taiwanului

© AP Photo / Ng Han GuanForțele Armate Chineze
Forțele Armate Chineze - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cresc tensiunile în jurul insulei Taiwan, după ce 29 de avioane militare ale armatei chineze au făcut exerciții în ”zona de apărare aeriană” a autoproclamatei republici Taiwan.
BUCUREȘTI, 22 iun - Sputnik. China a atras atenția și în ultima perioadă de timp că insula este teritoriu chinez și este tratat ca atare, desigur, ținându-se cont de ocupația militară americană din insulă.
Taiwanul denunță acțiunile chineze ca fiind un ”război de zonă gri”, menit să testeze și să obosească forțele taiwaneze prin mobilizări repetate și în crescendo.
Cea mai recentă misiune chineză a inclus 17 avioane de luptă şi şase bombardiere H-6, precum şi avioane de război electronic, de avertizare timpurie, antisubmarin şi un avion de realimentare aeriană, conform surselor taiwaneze.
Taiwanul a trimis avioane de luptă pentru a îndepărta avioanele chinezeşti, în timp ce sistemele de rachete au fost desfăşurate pentru a le monitoriza, au declarat autoritățile de la Taipei.
Nu s-au tras focuri de armă, iar avioanele chinezeşti nu au zburat în spaţiul aerian al Taiwanului, ci în ADIZ, o zonă mai largă de apărare aeriană.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Editoriale
Occidentul vrea din nou „ să înfrângă Rusia în luptă”
Fluxul de știri
0