Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Doar 11% dintre americani îl învinuiesc pe Putin pentru creşterea prețurilor la gaze

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Potrivit unui sondaj, aproape unul din 10 alegători americani acceptă afirmaţia administrației Biden potrivit căreia Rusia este de vină pentru prețurile ridicate ale gazelor.
BUCUREŞTI, 33 iun – Sputnik. Doar 11% dintre americani consideră că președintele rus Vladimir Putin este de vină pentru prețurile record ale gazelor în SUA, potrivit unui sondaj Rasmussen publicat marți şi citat de RT. În schimb, majoritatea îl învinuieşte pe președintele american Joe Biden.
Peste jumătate (52%) dintre respondenții la sondajul Rasmussen, realizat săptămâna trecută, s-au referit la politicile slabe ale lui Biden în domeniul energiei ca fiind cauza pentru care gazul a devenit atât de scump, ceea ce înseamnă că narațiunea administrației americane despre „creșterea prețurilor din cauza lui Putin” nu pare să fie împărtăşită.
Cei care nu îl învinuiesc nici pe Biden, nici pe Putin arată cu degetul către companiile petroliere, 29% dintre respondenți sugerând că industria profită de instabilitatea geopolitică actuală pentru a umfla prețurile.
Probabil conștient de faptul că narațiunea despre „creșterea prețurilor din cauza lui Putin” nu mai prinde la populaţie, Biden a început să blameze companiile de petrol și gaze pentru costurile devastatoare ale alimentării, acuzând recent industria de faptul că „câştigă fabulos” din asta. Potrivit preşedintelui, companiile petroliere refuză în mod deliberat să foreze mai mult „deoarece câștigă mai mulți bani dacă nu produc mai mult petrol”.
În timp ce SUA au interzis importurile de petrol și gaze rusești în martie, Moscova furniza doar două procente din petrolul său înainte de această măsură restrictivă, iar SUA sunt un exportator net de gaze, ceea ce arată că nu este întemeiată afirmația că Rusia ar fi responsabilă de preţurile record la pompă.
Prețul gazelor este privit pe scară largă drept o problema critică. Potrivit sondajului, aproximativ 92% dintre alegătorii americani consideră creșterea prețului gazelor, a uleiului și a altor combustibili ca fiind o problemă serioasă, 68% descriind problema ca fiind „foarte gravă”.
cărbune - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Internațional
Ursula von der Leyen: UE nu trebuie să se întoarcă la utilizarea cărbunelui
Fără niciun semn al unei schimbări economice și în contextul în care vin alegerile în noiembrie, este posibil ca Partidul Democrat să fie făcut responsabil pentru problemele economice ale alegătorilor, iar ambele camere ale Congresului pot ajunge sub controlul republicanilor.
Doar 27% dintre potențialii alegători au evaluat modul cum Biden a gestionat economia ca fiind „excelent” sau „bun”, însemnând o scădere cu cinci puncte din decembrie, în timp ce 57% i-au evaluat politica drept „ineficientă”. De asemenea, aproape trei sferturi dintre americani spun că situaţia economică s-a înrăutăţit în ultimul an, doar 11% spunând că s-a îmbunătățit, iar restul nu s-a pronunţat.
Confruntaţi cu refuzul publicului de a crede în narațiunea dezirabilă despre „creşterea prețurilor din cauza lui Putin”, politicienii americani au devenit creativi. Un fost secretar al Trezoreriei, Larry Summers, a mers până la a da vina pentru creşterea inflaţiei pe republicanii care au refuzat să condamne revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie. În prezent, inflaţia se află la cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani.
Fluxul de știri
0