Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz a răspuns aspru criticilor venite din Ucraina

© AFP 2024 / SERGEI SUPINSKYOlaf Scholz, Volodimir Zelenski
Olaf Scholz,  Volodimir Zelenski  - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
Cancelarul german Scholz respinge criticile legate de livrările întârziate de arme din Germania către Ucraina.
CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Germania oferă Ucrainei asistența militară necesară, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu pentru ziarul Münchner Merkur.
„Multe din ceea ce spune în această țară (Ucraina – n.n.), pur și simplu, nu sunt adevărate. Și unii subestimează complexitatea problemei”, a declarat Olaf Scholz.
Cancelarul a adăugat că, dacă Germania furnizează cele mai avansate sisteme de arme, precum obuziere sau sisteme antiaeriene, atunci soldații trebuie să fie bine pregătiți pentru a le folosi, altfel aceste arme vor fi ineficiente, în plus, astfel de sisteme au nevoie de muniție.
Scholz a remarcat că oricine crede că echipamentele militare pot fi cumpărate ca mașinile din dealeri se înșală mult.
"Sunt conștient că trebuie să suport criticile. Dar nu voi lăsa să fiu descurajat să urmez un curs echilibrat", a rezumat cancelarul.
Autoritățile ucrainene au făcut apel în mod repetat la țările occidentale cu solicitarea de a pune la punct mecanismul de livrare a armelor. Kievul a acuzat în repetate rânduri Germania cp livrează mult prea lent arme.
Vorbind la forumul de la Davos, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că țara are nevoie de toate armele pe care le cere, nu de ceea ce i se dă.
Rusia a trimis o notă diplomatică tuturor țărilor implicate în furnizarea de arme pentru regimul de la Kiev.
După cum a subliniat ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, transporturile cu arme occidentale devin o țintă legitimă pentru forțele armate ruse.
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Rusia
Putin anunță desfășurarea sistemelor de apărare antiaeriană S-500
Fluxul de știri
0