Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin anunță desfășurarea sistemelor de apărare antiaeriană S-500

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
Cele mai avansate arme ruseşti antiaeriene și antirachete din Rusia sunt deja livrate armatei, a spus președintele Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Armata rusească urmează de desfășurare sistemele S-500, cel mai avansat sistem de apărare antiaeriană al Rusiei, a declarat marți președintele Vladimir Putin.

Preşedintele rus a făcut anunțul în timpul unui discurs adresat absolvenților colegiilor militare din Moscova, descriind, în acelaşi timp, planurile Rusiei de a pune în funcţiune sisteme de arme avansate, despre care a spus că „vor determina capacitățile de luptă ale Armatei și Marinei în anii și deceniile următoare”, a subliniat Putin, citat de RT.

Preşedintele a declarat că sistemul de rachete cu rază lungă de acțiune S-500, care este conceput pentru a intercepta aeronave și rachete și poate avea şi unele capacități anti-satelit, nu are egal în lume.
S-500 Prometey a fost proiectat de producătorul de arme Almaz-Antey ca o continuare a familiei sale de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune. Se consideră că are o rază de acțiune de 600 km și este capabil să intercepteze ținte care călătoresc cu viteze hipersonice, inclusiv focoase de rachete balistice intercontinentale.
Se spune că Prometey este strâns integrat cu alte sisteme Almaz-Antey, cum ar fi S-400 și S-350, ceea ce va permite bateriilor desfășurate să fie în sinergie cu alte elemente ale apărării antiaeriene a Rusiei.
După cum a declarat şeful Almaz-Antey, Ian Novikov, compania se aşteaptă ca S-500 să devină „coloana vertebrală” a capacităţilor antiaeriene ale Rusiei. El a confirmat în aprilie că sistemul a intrat în producția în serie.
Fluxul de știri
0