Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania revine la cărbune și ia măsuri pentru reducerea consumului de gaze

Termocentrala - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Abonare
Germania va lua măsuri de urgență pentru a-și asigura aprovizionarea în fața recentelor reduceri ale livrărilor de gaze rusești, inclusiv prin utilizarea sporită a cărbunelui.
CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Germania, campioana eliminării cărbunelui din consum, a ajuns să ia măsuri de urgență pentru reducerea consumului de gaze și pentru întoarcerea la cărbune.
„Ca să reducem consumul de gaz, trebuie să folosim mai puțin gaz pentru a produce electricitate. În schimb, centralele electrice pe bază de cărbune vor trebui să fie folosite mai mult", a spus Ministerul Economiei duminică într-un comunicat.
Guvernul reacționează la anunțurile din această săptămână privind mai multe reduceri ale livrărilor de gaze de către compania rusă Gazprom, prin intermediul Nord Stream, pe fondul sancțiunilor pe care UE le-a impus Rusiei și care acum se întorc împotriva europenilor.
Această decizie reprezintă o răsturnare de situație pentru acest guvern de coaliție, care a promis că va renunța la cărbune până în 2030.
„Este o decizie amară, dar este esențial să reducem consumul de gaze", a reacționat ministrul Economiei, Robert Habeck.
Pachetul de măsuri anunțat duminică include, de asemenea, un sistem de „licitație" pentru vânzarea de gaze către industrie, despre care Berlinul a spus că va contribui la reducerea consumului în puternicul sector industrial german.
De asemenea, ar trebui alocate noi credite de la banca de stat KfW pentru a se asigura că rezervoarele de gaz ale țării, care în prezent sunt încărcate în proporție de 56%, sunt umplute.
„Securitatea aprovizionării este garantată", dar „situația este gravă", a spus Habeck.
De altfel, Germania continuă să importe aproape 35% din gazele sale din Rusia. Această proporție era de 55% înainte de februarie.
Новоизбранный канцлер Германии Олаф Шольц держит письмо о назначении во время приема во дворце Бельвю в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Internațional
Scholz: politica Angelei Merkel în privința Rusiei a fost una corectă
Fluxul de știri
0