Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița: Trebuie să ne pregătim de o iarnă foarte complicată

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova ne avertizează că urmează o iarnă foarte complicată. L ace s-a referit.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Noi trebuie să ne pregătim de o iarnă complicată, provocările continuă, iar războiul nu s-a terminat. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în studioul ProTV.
La fel, premierul a precizat că Guvernul și conducătorii statului lucrează pentru a se asigura că prețurile nu cresc.
„Vă dați seama câtă capacitate asupra Guvernului, a conducătorilor în stat se utilizează în fiecare lună pentru ca să ne asigurăm că nu cresc prețurile, că avem cele mai bune decizii în interesul general pentru ca să menținem pacea, stabilitatea, să acționăm acolo unde putem modera creșterea prețurilor”, a declarat Natalia Gavrilița.
Trebuie precizat, în ultima perioadă au crescut prețurile și la produse și la servicii. Un exemplu este prețul la carburanți, care crește aproape zilnic. Începând cu ziua de 2 septembrie 2021, ANRE publică prețurile maximale de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, care constituie un plafon pentru toate stațiile de alimentare cu carburanți din țară.
Astfel, pe 2 septembrie 2021, prețul maxim de comercializare stabilit de către ANRE pentru benzina standard 95 era de 20,07 de lei. În același timp, prețul plafon pentru motorină constituia la acea dată 16,27 lei.
Pe 21 iunie, prețul pentru un litri de benzină cu cifra octanică 95 este de 33,54 de lei, iar pentru un litru de motorină - de 32,32 de lei.
Evoluția indicilor prețurilor la produse și servicii poate fi verificată pe site-ul oficial al Biroului Național de Statistică.
Gazoductul Rusia-China - stația de pompare - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Economie
China a majorat importul de țiței din Rusia până la un nivel record
Fluxul de știri
0