Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

China a majorat importul de țiței din Rusia până la un nivel record

© Sputnik / Aleksey Babushkin / Accesați arhiva multimediaGazoductul Rusia-China - stația de pompare
Gazoductul Rusia-China - stația de pompare - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
În luna mai China a majorat importul de țiței din Rusia cu 55 la sută față de nivelul de anul trecut
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. China a crescut importurile de petrol din Rusia în luna mai cu 55% față de anul trecut și cu aproximativ un sfert față de aprilie, iar volumele lunare au atins un nivel record, relatează Reuters cu referire la autoritățile vamale chineze.
„Importurile de petrol din Rusia către China au crescut în luna mai cu 55% față de anul trecut și au atins un nivel record, deplasând Arabia Saudită, care deținea primul loc în rândul furnizorilor”, transmite Reuters, fiind citată de RIA Novosti.
Importurile de petrol rusesc, inclusiv livrările prin conducta Siberia de Est-Oceanul Pacific și transportul din porturile europene și din Orientul Îndepărtat ale Rusiei, s-au ridicat la aproape 8,42 milioane de tone în luna mai trecută.
Acest lucru este echivalent cu aproximativ 1,98 milioane de barili pe zi, ceea ce e cu un sfert mai mult față de 1,59 milioane de barili pe zi în aprilie.
Arabia Saudită a devenit astfel al doilea cel mai mare furnizor, volumele sale din luna mai au crescut cu 9% față de luna mai a anului trecut și s-au ridicat la 7,82 milioane de tone sau 1,84 milioane de barili pe zi.
Fluxul de știri
0