Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița: Ne vom asigura să nu fie reziliat contractul cu Gazprom

© Sputnik / Alexander GalperinВывеска на офисе ПАО "Газпром"
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
Autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe livrarea gazului natural de către concernul rus Gazprom.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău vor încerca să obțină prelungirea contractului de livrarea a gazelor naturale încheiat cu concernul rus Gazprom. O astfel de precizare a fost făcută de către premierul Natalia Gavrilița, în studioul Sputnik Moldova.
Întrebată care este planul Guvernului în cazul în care Federația Rusă va întrerupe livrările de gaze către Republica Moldova, Gavrilița a amintit de achizițiile de pe alte piețe efectuate de țara noastră în toamna anului trecut.
„A fost o premieră pentru Republica Moldova. Am accesat volume mici, (..n.r. la preț mare) dar am demonstrat capacitatea Republicii Moldova de a accesa piața”, a precizat Natalia Gavrilița.
Potrivit premierului, problema nu este în furnizarea gazelor naturale ci în prețul de achiziție a acestora.
„Putem asigura accesul la gazele naturale, problema este cine va achita”, a mai spus Natalia Gavrilița.
În context, pri-ministrul menționează că se vor căuta soluții care să nu afecteze cetățenii. În primul rând ar fi vorba de o siguranță că nu va fi reziliat contractul cu „Gazprom”. Premierul a specificat că Guvernul încearcă „să elaboreze diverse strategii pentru cele mai proaste scenarii și muncește pentru a obține cel mai bun scenariu”. Astfel, Gavrilița a declarat că Guvernul va face tot posibilul să asigure cetățenii cu gaze naturale, să obțină un preț bun și să ofere compensații pentru păturile vulnerabile.
Termocentrala - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Internațional
Germania revine la cărbune și ia măsuri pentru reducerea consumului de gaze
Fluxul de știri
0