Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, la APCE: Când are loc sesiunea de vară

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaSesiunea APCE
Sesiunea APCE - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Abonare
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care va avea loc la Strasbourg în perioada 20-24 iunie.
Agenda sesiunii APCE include dezbateri inclusiv despre consecințele umanitare ale războiului din Ucraina și despre cazurile raportate de prizonieri politici în Federația Rusă. De asemenea, va avea loc un panel la nivel înalt, urmat de o dezbatere pe tema „Susținerea securității democratice în Europa”.
Parlamentarii vor discuta și despre controlul comunicării online, despre modul de prevenire și combatere a antisemitismului în Europa și despre vaccinarea pentru prevenirea unor boli.
Din componența delegației Republicii Moldova fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, precum și vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.
În cadrul sesiunii vor ține discursuri Președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, și Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos.
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Internațional
Franța: Victorie tristă pentru Macron, care pierde majoritatea parlamentară
Fluxul de știri
0