Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un grup de savanți a identificat o modalitate de prelungire a duratei vieții cu o treime

© Sputnik / Alexander VilfSalată, imagine din arhivă
Salată, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit unui grup de savanți, o modalitate de prelungire a duratei vieții cu o treime este renunțarea la cinele târzii și consistente
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Renunțarea la obiceiul de a lua masa în orele târzii și reducerea cantității de calorii consumate poate mări cu o treime durata vieții, este menționat într-o cercetare a unui grup de savanți, rezultatele cărora, publicate de Science sunt citate de RIA Novosti.
Savanții susțin că este cazul, de dragul sănătății, să ne revedem graficul de alimentație – micul dejun și prânzul să fie mai consistente, iar cina să fie mai redusă cantitativ și să fie luată mai devreme. Un astfel de regim este un factor ce ar putea împiedica procesele inflamatorii care apar odată cu îmbătrânirea, sunt de părere medicii.
În studiul la care se face referire mai este menționat că și limitarea cantității de calorii consumate de asemenea poate să ajute la prelungirea vieții, însă mecanismele care funcționează în acest caz sunt deocamdată prea puțin studiate.
Пенсионер - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2018
Rusia
Secretul longevității: Iată cum în Rusia va fi mărită durata vieții
Fluxul de știri
0