Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mișcarea „O viață nouă” a adunat la Chișinău un amplu protest antiguvernamental

© Sputnik / Rodion ProcaPprotest organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”, Chișinău, 19 iunie 2022
Pprotest organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”, Chișinău, 19 iunie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Abonare
În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău se desfășoară în această după amiază un amplu protest contra actualei guvernări, organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”.
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău se desfășoară în această după amiază un amplu protest contra actualei guvernări, organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”. Printre fruntașii protestului sunt mai mulți lideri ai Partidului „ȘOR”.
Vorbitorii care iau cuvântul în fața mulțimii critică în termeni foarte duri guvernarea PAS.
Unul dintre motivele de revoltă al protestatarilor și al organizatorilor este faptul că autoritățile ar fi încercat să obstrucționeze desfășurarea evenimentului, inclusiv prin faptul că ar fi împiedicat montarea scenei. Poliția, la rândul său, a declarat că nu există nicio interdicție, ci că organizatorii pur și simplu ar trebui să demonstreze că echipamentul ce urmează a fi instalat nu reprezintă niciun fel de pericol pentru cetățeni.
Evenimentul ar urma să aibă și o parte festivă, la care sunt invitați cunoscuți interpreți. Printre ei se numără și renumitul artist rus, Filip Kirkorov.
Program de știri din Rusia, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Republica Moldova
Maia Sandu a promulgat legea care interzice emisiunile de știri și de analiză din Rusia
Fluxul de știri
0