Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București: scopul evenimentului

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2022
Abonare
Deputații din Parlamentele Republicii Moldova și României se întrunesc pentru prima dată în ședință comună.
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Prima ședință comună dintre parlamentele Republicii Moldova și României are loc astăzi la Chișinău. Agenda va începe la ora 09:25 cu depuneri de flori de către președintele Camerei Senatului Florin-Vasile Cîțu și președintele Camerei Deputaților Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
La ședința comună a celor două Parlamente a fost invitat întreg corpul de deputați de la Chișinău, dar și președintele Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița.
Pe 17 iunie, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că nu vor participa la ședința comună a parlamentelor Moldovei și României. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, unde au scris că "vor ignora acest eveniment anticonstituțional".
Potrivit lor, această ședință comună ar însemna "o recunoaștere publică a incapacității de a soluționa în mod independent problemele și soarta propriei țări". Totodată, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor mai consideră că această ședință comună ar însemna "o trădare națională".
Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României cei prezenți vor avea parte de un scurt program artistic susținut de maeștrii Nicolae Botgros și Gheorghe Zamfir.
Ședința comună va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10:00. Pentru ora 13:15 minute este planificată o conferință de presă. Ora conferinței însă ar putea suferi modificări și depinde de durata ședinței comune.
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Politică
Sandu: Republica Moldova este o țară independentă și suverană
Fluxul de știri
0