Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Merkel se consideră vinovată: demisia sa, o posibilă cauză a conflictului din Ucraina

© AFP 2024 / STEFANIE LOOSGerman Chancellor Angela Merkel (R) and Ukrainian President Volodymyr Zelensky
German Chancellor Angela Merkel (R) and Ukrainian President Volodymyr Zelensky - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2022
Abonare
Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a declarat că demisia sa ar putea fi una dintre cauzele conflictului din Ucraina
CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a declarat că demisia sa din funcție ar putea fi una dintre cauzele ce au stat la baza escaladării situației în Ucraina. Declarațiile Angelei Merkel sunt publicate de presa germană, la care face referire RIA Novosti.
„Plecarea mea din funcție ar fi putut aduce un aport la asta ca și, de exemplu, alegerile din Franța, scoaterea trupelor din Afganistan sau blocajul în realizarea înțelegerilor de la Minsk”, a spus Merkel.
Mai mulți experți, jurnaliști, politicieni au apreciat mult eforturile diplomatice ale Angelei Merkel, îndreptate spre menținerea păcii în Europa. Temeri legate de o posibilă degradare a relațiilor dintre Rusia și Occident au fost exprimate cu diverse ocazii atunci când devenise clar faptul că Merkel va pleca din funcție mai înainte decât se părea că ar fi fost cazul.
Исполняющая обязанности канцлера Германии Ангела Меркель в Бундестаге - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Internațional
Un senator rus, despre „cea mai mare nereușită a Angelei Merkel”
Fluxul de știri
0