Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un senator rus, despre „cea mai mare nereușită a Angelei Merkel”

© AP Photo / Markus SchreiberИсполняющая обязанности канцлера Германии Ангела Меркель в Бундестаге
Исполняющая обязанности канцлера Германии Ангела Меркель в Бундестаге - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Abonare
Senatorul rus Pușkov: gazoductul „Nord Stream - 2” este cea mai mare nereușită a Angelei Merkel.
CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În opinia senatorului rus, Aleksei Pușkov, oprirea procesului de certificare a gazoductului „Nord Stream - 2” a avut loc din vina politicii ucrainene a fostului cancelar german, Angela Merkel, iar asta s-a transformat în nereușita ei cea mai mare, scrie RIA Novosti.
Pușkov a amintit, de asemenea, că Merkel a susținut schimbarea prin violență a puterii la Kiev și a fost un susținător important al orientării Ucrainei spre Occident.
Pușkov subliniază că „Nord Stream - 2”, care este un produs al cancelarului Merkel și de utilitatea căruia pentru Germania dânsa era convinsă, „a devenit victima politicii care tot ei i-a aparținut, de încurajare a forțelor agresive de la Kiev”.
„Cel mai probabil acesta a și fost cel mai mare succes al ei – din punctul de vedere al intereselor adevărate, nu al celor inventate – ale Germaniei”, a scris Pușkov.
Mai mult, el este de părere că și ceea ce se întâmplă azi în Ucraina trebuie văzut parțial ca responsabilitatea Angelei Merkel.
NATO, Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Internațional
Rusia a sfărâmat scutul NATO, scrie The Guardian
Fluxul de știri
0