Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București: Când va avea loc

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Румынии и Молдовы
Флаг Румынии и Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Abonare
Deputații din Parlamentele Republicii Moldova și României se întrunesc pentru prima dată în ședință comună.
CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Prima ședință comună dintre parlamentele Republicii Moldova și României va avea loc la Chișinău, sâmbătă, 18 iunie.
Agenda va începe la ora 09:25 cu depuneri de flori de către președintele Camerei Senatului Florin-Vasile Cîțu și președintele Camerei Deputaților Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
La ședința comună a celor două Parlamente a fost invitat întreg corpul de deputați de la Chișinău, dar și președintele Maia Sandu.
„Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultură”, a menționat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.
Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.
Ședința comună va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10:00.
Klaus Iohannis în Ucraina, alături de Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, și Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Mario Draghi - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Internațional
Ce declarații au făcut liderii europeni la Kiev
Fluxul de știri
0